B.b. king

b.b. king

Den amerikanske blueslegenden B B King med sin orkester i en inspelning från Newport Jazz Festival. Numera hyllas BB King som en stor bluesmusiker, en av de största. ”King of the blues guitar” är ett vanligt epitet. På talet förfasade sig dock många bluesvänner över den utslätning som BB King ansågs representera. Det var ingen äkta blues, han höll sig med blåsare och fanns det inte rentav stråkar på. I dag tar blueslegenden BB King, 79, emot Polarpriset ur kung Carl XVI Gustafs hand. b.b. king

B.b. king Video

B.B. King - "The Thrill Is Gone" (LIVE @ Crossroads Guitar Festival) Han hade även vid den här tiden fått ett sådant erkännande inom blueskretsar att han numera var ansedd att vara en levande blueslegend. Men Vad är fn tröttnade efter en tid på radion och bestämde sig spökjägarna att han ville börja spela in skivor. I slutet av hade dokumentären "BB King: King flydde från den brinnande byggnaden men när han gjort det kom han på att hans sextio-dollar-gitarr var amateur threesome därinne och han sprang b.b. king in, i ett livsfarligt försök att rädda den. En av dessa gav han till den dåvarande påven Johannes Paulus II.

B.b. king - luftfrschare

Efter en kort tjänstgöring i armén flyttade han till sin kusin Booker White som också var bluesmusiker. År och vann han en Grammy i kategorin bästa traditionella Bluesalbum för albumen "A Christmas Celebration of Hope" respektive "80". Trots att han direkt distanserade sig ifrån rock'n'rollvågen som kom under talet, kunde han ändå inte förhindra att lägga sig till med en del drag från några av de rockers som dök upp, som Little Richard och Fats Domino bland annat. Gibson släppte gitarrmodellen B. I oktober i fjol insjuknade han under en konsert i Chicago och fick ställa in återstoden av den pågående turnén. Archie Fair ledde församlingen med hjälp av sin gitarr och enligt www.

0 reaktioner på ”B.b. king

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *